English
Polski
Русский
Українська
Беларускую
Český
Български
Slovenský
Srbija
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

NOVO! CB500 i CB500X – žičane trake za podno grijanje

POVRATAK

Ne treba hvaliti podno grijanje. Njegove prednosti su: ravnomjerna raspodjela temperature, dugo davanje topline, estetski izgled, čišći i zdraviji zrak u zatvorenom prostoru. Odgovarajuće upravljanje podnog grijanja način je održavanja toplinske udobnosti u zgradi. Međutim, da biste pravilno postavili ovu vrstu grijanja, morate uložiti u solidne trake za podno grijanje. Pravi regulator je preduvjet za učinkovit rad grijanja. Bitno je da sustav bude pouzdan i pristupačan. Uređaji koji zadovoljavaju ove kriterije su naši noviteti – trake CB500 i  CB500X.

Nudimo i druge trake za upravljanje (npr. u bežičnoj varijanti) koji precizno reguliraju rad podnog grijanja. Međutim CB500  i  CB500X dizajnirani su kako bi instalaterima što je više moguće olakšali rad tijekom montaže.

CB500 i CB500X – poboljšanja instalacije

Naše nove trake za podno grijanje vrlo su pristupačni, a ujedno rješavaju mnoge probleme ugradnje. Prije svega, one su kompaktie i tanki uređaji, tako da se mogu ugraditi u gotovo svaki razdjelni ormar. Problem loše lokacije dodatnih modula nestaje, jer se spajanje trake može izvesti vlastitim kabelom, što omogućuje fleksibilan raspored.

Skidanje i stavljanje poklopca nije problematično, zahvaljujući praktičnim kukicama. Nema šanse da mali vijci ispadnu i izgube se tijekom ove operacije. Montaža žica je jednostavna – ne zahtijevaju prethodnu pripremu (npr. lotanje), a njihov raspored u regulatoru prilagođen je debljini. I tako: tanji kabeli cilindara položeni su na vrh, a deblji kabeli kontrolera – na dno. Ovakav raspored uvodi red i eliminira zapetljavanje. Ne morate rastavljati niti jedan dio kontrolne trake da biste rasporedili žice. Nakon skidanja poklopca sve je vidljivo, svaki element je dostupan. Zahvaljujući praktičnim spojnim stezaljkama, za montažu žica nije potreban poseban odvijač. Nova vrsta stezaljki omogućuje to učiniti bilo kojim alatom. Kabeli termostata, bez obzira na njihovu debljinu, mogu se odmah osigurati od kidanja – postavljanjem u posebnu traku. Čak je i priključivanje praktično. Instalater može postaviti traku na stol ili pod, rasporediti kablove i montirati uređaj u ormar (jednostavan pristup montažnim otvorima).

Trake za podno grijanje za pet s plusom! Karakteristike CB500 i CB500X

Što još trebate znati o najnovijim središnjim trakama SALUS Controls:

  1. Kontroliraju 5 neovisnih zona grijanja (5 regulatora se može spojiti na jednu traku). Ovo je standardni broj za jedan razdjelnik. Trake se mogu spojiti 15 zona (suradnja između CB500 i CB500X u kombinaciji: 1 x CB500 + 2 x CB500X). Ispis u boji olakšava spajanje žica.
  2. Imaju 20 izlaza za spajanje aktuatora. Važno je da se ovdje koristi drugačija podjela upravljanja aktuatorom nego u prethodnicima. U ranijim modelima, jedan termostat je kontrolirao 4 aktuatora. Kod CB500 i CB500X podjela je prilagođenija potrebama zgrade, npr. jedan termostat može upravljati sa 6 aktuatora (veća prostorija), drugi – 2 aktuatora (manja prostorija), a ostali termostati – 4 aktuatora.
  3. Uređaji imaju ugrađen osigurač. Dakle, CB500X (traka bez modula) je također samostalan uređaj – ne samo produžetak glavne trake. Radeći kao proširenje, CB500X ne treba dodatno napajanje – treba ga spojiti izravno na CB500.
  4. Trake se mogu montirati na DIN sabirnicu.

CB500 – što trebate znati o ugrađenom upravljačkom modulu?

  1. Ulaz kotla omogućuje uključivanje uređaja za grijanje kada bilo koji regulator pošalje signal o zahtjevu za toplinom ili isključuje kotao kada svi regulatori prestanu javljati takav zahtjev. Ima funkciju odgode paljenja kotla od tri minute, što instalaciji daje vrijeme da se pripremi za rad (npr. aktuatori će imati vremena za otvaranje). Također se može odabrati vrijeme odgode isključivanja kotla (od 0 do 15 minuta). Ovo je korisno kada termostati ne prestaju grijati u isto vrijeme. Dodatni izlaz za grijanje ili hlađenje ima slične funkcije.
  2. Relej za kotao ima kontakte bez napona. Dodatno upravljanje toplinskom pumpom ili rashladnim uređajem također je omogućeno beznaponskim relejem.
  3. Način grijanja/hlađenja mijenja se s razine trake i na svakom regulatoru. Traka ima ulaz za spajanje senzora rosišta.
  4. Upravljački izlaz pumpe je s naponom (230V), što olakšava instalaciju. Pumpa se može spojiti izravno na kontrolnu traku, bez ikakvih dodatnih mostova.
  5. Pumpa se uključuje i isključuje s kašnjenjem od tri minute da bi instalacija imala vremena da se pripremi na rad.

Kontrolne trake CB500 (s modulom) i CB500X (bez modula) – koju odabrati?

Jednostavno rečeno: kontrolne trake bira korisnik koji želi zonsku kontrolu u svom domu, odnosno održavati temperaturu u svakoj prostoriji prema njezinoj funkciji ili dobu dana. Ako nema potrebe za upravljanjem pumpom topline ili kotlom, već samo pokretačima vlastitog kruga grijanja (npr. za daljinsko grijanje), tada je dovoljno CB500X. Međutim, ako postoji potreba za kontrolom dodatnog izvora topline u zgradi, tada treba odabrati traku CB500.

Kontakt
Surađuj s nama

KontaktTehnička Podrška


support@salus-controls.eu


VOKEL d.o.o.


Vinjani b.b.
88240 Posušje
Tel.: + 387 39 693-001, 693-002
web: www.vokel.com


LUK d.o.o.


Pijačna 14 C
Sarajevo
Tel.: +387 33 777 800
mail: info@luk.ba
web: www.luk.ba
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Monday - Friday, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio