English
Polski
Русский
Українська
Беларускую
Český
Български
Slovenský
Srbija
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Upravljanje grijanjem putem interneta – 10 prednosti

POVRATAK

Online život je najveći simbol našeg vremena. Drugim riječima – je nužda. U našim modernim energetski učinkovitim domovima sve se češće odlučujemo ne samo za daljinsko upravljanje uređajima, već i za upravljanje radom opreme – uključujući i sustav grijanja – putem interneta.

Danas ćemo se prvenstveno fokusirati na online upravljanje grijanjem jer, prije svega, grijanje je ključno područje djelatnosti tvrtke SALUS Control si drugo, budite svjesni prednosti ove prednosti.

Iz teksta ćete saznati:

  • koje su prednosti inteligentnog upravljanja grijanja
  • koji uređaji omogućuju online upravljanje grijanjem

Za početak, podsjetimo da upravljanje centralnim grijanjem putem interneta ima širok raspon primjena. Reguliranje parametara grijanja ovom metodom izvrsno je ne samo u obiteljskim kućama, stambenim zgradama i iznajmljivanim prostorima, već i – zbog mogućnosti jednostavnog upravljanja više sustava istovremeno – u hotelima i objektima za odmor.

10 prednosti upravljanja grijanjem preko interneta

Što dobijete ako odlučite koristiti inteligentno upravljanje grijanjem?

Optimalno grijanje prostorija

… odnosno visoku toplinsku udobnost na koju stalno utječete i koju će korisnici Vašeg doma (hotela, ureda) cijeniti. Zapamtite da možete podesiti temperaturu pojedinačno za svaku sobu. Zahvaljujući ugrađenim regulatorima (npr. Quantum) precizni algoritmi upravljanja, lako ga će je zadržati bez obzira gdje se trenutno nalazite. Vašoj obitelji (gostima, zaposlenicima) nikada neće biti ni prevruće ni prehladno.

Promijenite postavke daljinski (u mobilnoj aplikaciji)

Velika prednost kupnje sustava za regulaciju grijanja je mogućnost izrade zasebnog rasporeda rada za svaku prostoriju, ali – kako život pokazuje – jednom postavljene postavke ne idu uvijek u korak s Vama. Ima bržih nego inače dolazaka s posla ili odlazaka s nepoznatim datumom povratka. Tada raspored nije dovoljan. Da biste se nakon napornog dana vratili u savršeno grijan dom, morate ručno podesiti postavke. Upravljanjem izvorom topline putem interneta, to možete učiniti iz svog ureda ili čak iz hotela na Majorci. Ažuriranje parametara grijanja stoga je još jedna prednost upravljanja kućnom automatikom putem interneta.

Metoda za one koji zaboravljaju

S vremena na vrijeme svi zaboravimo na takve prozaične aktivnosti kao što su: gašenje svjetla, prebacivanje grijanja iz komfornog u ekonomičan način rada kada nismo kod kuće, gašenje crpke PTV-a itd. Imajući pristup kućnim uređajima preko interneta, u svakom trenutku ćemo otkloniti naš nemar. U web aplikaciji ćemo prilagoditi vrijednosti grijanja ili isključiti opremu, čak i ako se nalazimo stotine kilometara od nje.

Pomoć hotelijerima

Online kontrola grijanja od velike je pomoći ljudima koji upravljaju hotelskim objektima, jer internetski pristupnik (UGE600) podržava mnoge prostorije i regulatore u isto vrijeme. Na jedan pristupnik možete spojiti do 100 uređaja, što znači da jedan sustav može pokriti čak i cijeli objekt. Naravno, vrijedi napraviti zaseban sustav za svaki kat, tada će biti lakše pronaći regulatore u internetskoj aplikaciji. Kao rezultat toga, iz svog doma ili privatnog dijela hotela možete kontrolirati temperaturu, kao i ažurirati granice zadane vrijednosti u sobama koje iznajmljuju klijenti.

Kontrolu postavki temperature iz bilo kojeg mjesta u svijetu

Već smo to spomenuli, ali za ovu prednost vrijedi stvoriti posebnu točku. Takvo rješenje bolje od bilo kojeg drugog prilagođava toplinske uvjete zgrade našim potrebama.

Ušteda

Odgovarajuća kontrola grijanja donosi ne samo udobnost, već i stvarnu uštedu. Najveća financijska prednost regulacije grijanja je u tome što ne trošite energiju kada niste kod kuće. Vaši rasporedi omogućuju Vam da mijenjate sobnu temperaturu tijekom dana. Ne dovodite do pregrijavanja. Ne grijete zgradu ako Vam to ne treba i ne pregrijavate prostorije u kojima nije potrebna viša temperatura. Online upravljanje dodatno povećava učinkovitost grijanja, jer Vam omogućuje da napravite ad hoc prilagodbe unaprijed postavljenih postavki. Postavkama upravljate ovisno o okolnostima, a u hitnim situacijama eliminirate npr. grijanje prazne kuće. Koristite manje goriva za grijanje i ne bacate novac.

man with the background of buildings with different temperature

Praćenje rada kućnih / hotelskih / uredskih uređaja

S jedne strane, ova prednost se mora kombinirati s prethodnom točkom, a s druge strane, treba je promatrati šire nego u području upravljanja grijanjem, jer se odnosi na cjelokupnu automatizaciju zgrade.

Mobilna aplikacija SALUS Smart Home ima funkciju izrade grafikona potrošnje energije. Zahvaljujući radu u sustavu Smart Plugova dobivate detaljne podatke o tome koji uređaji rade učinkovito i koji će Vas izlažu nepotrebnim troškovima električne energije. Ovo znanje vam omogućuje da modificirate rad opreme, postavite joj drugačiji način rada ili je odlučite zamijeniti modelom koji štedi energiju.

Sigurnost kao bonus (SMS obavijesti o mogućoj opasnosti)

Kao što se vidi iz prethodne točke, upravljanje grijanjem putem interneta nadilazi kontrolu vrijednosti temperature u prostorijama. Aplikacija s omogućenom mrežom Smart Home ima više funkcija. Jedna od njih je mogućnost primanja SMS ili e-mail obavijesti, npr. o požaru u kotlovnici (senzor dima), poplava u kuhinji (senzor poplave) ili ulazak u kuću uljeza (senzor otvaranja). Ova opcija Vam daje priliku da brzo reagirate i smanjite gubitke. Ako odlučite upravljati svojim sustavom grijanja putem interneta, imate sigurnost svog doma (hotela, ureda).

Ekološki profiti

Kao i kod uštede novca, upravljanje grijanjem putem interneta – smanjenjem preopterećenja i nepotrebne potrošnje energije – osigurava eko-profit. Smanjenje emisija onečišćujućih tvari utječe na okoliš, postajući alat za borbu protiv globalnih klimatskih promjena i njihovog negativnog utjecaja na naše zdravlje.

Povećanje vrijednosti zgrade na tržištu nekretnina

Automatizacija zgrade je čimbenik koji ima važnu ulogu u odluci o kupnji potencijalnog kupca. Objekt opremljen internetskim sustavom upravljanja grijanjem u startu stječe prestiž modernog, inteligentnog doma, a time i – bolju cijenu. Građevinari koji žele povećati vrijednost svoje investicije trebaju imati na umu ovaj aspekt.

UGE600 SALUS Internet Gateway, WLS600 Flooding Sensor, OS600 Opening Sensor, advantages

Što Vam je potrebno za kontrolu grijanja putem interneta?

  • Smart sustav (s internetskim pristupnikom)
  • Uređaji kompatibilni sa sustavom (upravljači)
  • Mobilna aplikacija koja podržava sustav (jedna aplikacija čak i za nekoliko sustava)
  • Pametni telefon/tablet/računalo
  • Internet vezu

U ponudi stvorenoj za online regulaciju grijanja SALUS Smart Home Naći ćete:

1. “Srce” smart sustava – UGE600 internet pristupnik, koji osigurava komunikaciju svih uređaja u mreži.

2. Besplatna aplikacija SALUS Smart Home koja zahvaljujući sustavu pločica izbornika koji se može kliknuti omogućuje praktičan prikaz i brzo podešavanje parametara.

3. Regulatori temperature i aktuatori koji rade unutar sustava SALUS Smart Home: bežične središnje trake, upravljački moduli, termostatske glave, smart proizvodi (senzori, pametni utikači itd.)

Sustav SALUS Smart Home nije rezerviran za novogradnje. Lako se može prilagoditi postojećim i dugo korištenim objektima.

Smartphone with SALUs Smart Home App, Wiring Centre, UGE600 Internet Gateway, Quantum Thermostat, TRV, One Touch Button, OS600 Opening Sensor

Svaki dan provodite puno vremena na internetu. Zašto i Vaš dom (hotel, ured) ne bi bio online? Iskoristite mogućnosti koje nudi regulacija grijanja putem interneta – naveli smo ih 10, no u svakodnevnoj upotrebi sigurno ćete taj broj pomnožiti.

Kontakt
Surađuj s nama

KontaktTehnička Podrška


support@salus-controls.eu


VOKEL d.o.o.


Vinjani b.b.
88240 Posušje
Tel.: + 387 39 693-001, 693-002
web: www.vokel.com


LUK d.o.o.


Pijačna 14 C
Sarajevo
Tel.: +387 33 777 800
mail: info@luk.ba
web: www.luk.ba
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Monday - Friday, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio