English
Polski
Русский
Українська
Беларускую
Český
Български
Slovenský
Srbija
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Quantum – da li već znaš naš glavni regulator temperature?

POVRATAK

Branša Smart Home se stalno razvija. Sigurnost, komfor, ušteda i ekologija su glavne koristi uporabe pametnog doma. Međutim, bitan je također atraktivan izgled, koji se uklapa u suvremene prostorije. Odazivajući se potrebama, tvrtka SALUS Controls je projektirala izuzetan model regulatora temperature – Quantum.

U tekstu saznat ćeš o tome:

  • kakve su prednosti Quantum?
  • Koje njegove funkcije povećavaju tvoju udobnost?
  • za koga je namijenjen novi regulator temperature tvrtke SALUS Controls?
Quantum u pametnom domu

Što ti je potrebno za upravljanje temperaturom u svom domu? Trebaš promišljene i veoma kvalitetne uređaje. Biraš brend, kojem se vjeruje, kao i klasu opreme koja odgovara Tvojim potrebama.

Tražiš li jeftiniju varijantu, standardnu ili premium? U ponudi SALUS Control osiguravamo svaku opciju. Znamo da voliš imati izbor.

Danas ćemo ipak pričati o proizvodu najviše klase, o našem ponosu – višenamjenskom regulatoru, koji je prikladan i prilagođen svim vrstama grijanja, koji se zove Quantum.

Dostupne varijante našeg glavnog proizvoda:
a. Model SQ610 – montaža ispod maltera, napajanje 230V
b. Model SQ610RF – montaža na zidu, napajanje akumulatorom

Prednosti

Inovativan proizvod tvrtke SALUS Controls s ugrađenim senzorom vlage je veoma jednostavan za rukovanje i montažu, koja je moguća na svakoj etapi uporabe zgrade. Nije bitno da li gradiš svoj savršen dom ili renoviraš staru, porodičnu zgradu. Instalacija našeg upravljača ne može biti brža, a izbornik lakši za rukovanje.

Quantum je elegantan i ravan (ima samo 10 mm debljine u žičnoj opciji i 11 mm u bežičnoj opciji). Njegov osvijetljen zaslon olakšava programiranje i čitanje podataka. Mogućnost kreiranja svojih rasporeda rada prilagođava uređaje Tvojim osobnim potrebama. Funkcija udobnog poda (Warn Floor) omogućava održavanje prijatne temperature poda, neovisno o aktivnom programu grijanja. Na primjer tada, kada nema potrebe grijanja sobe, ali kad poželiš hodati po toplom podu.

Quantum se temelji na tehnologiji ZigBee, koja, ukratko rečeno, je poput kućne mreže, preko koje uređaju komuniciraju sa sobom. Na primjer: senzor otvaranja obavještava sustav, da je otvoren prozor pa treba uključiti grijanje, a gumb OneTouch – ako je dobio takav zadatak – obavijesti pametnim utičnicama potrebu uključivanja svjetla u izabranim sobama. Smart!

Izuzetnost Quantum proističe uglavnom iz svih njegovih tehnoloških mogućnosti. Suprotno svojih prethodnicima, on je u stanju upravljati čak svim zonama na traci. Zahvaljujući tome može se grijati veliki otvoren prostor, na primjer dnevni sobu spojenu sa kuhinjom i trpezariju…ili sportsku dvoranu.

Grijanje Tvoga doma prelazi na veću razinu, također zahvaljujući optimizaciji rada regulatora. Između njegovih mnogobrojnih funkcija, ova posebno zaslužuje pažnju, jer se povećava Tvoja termička udobnost. Sada je tebi savršeno toplo – nikad se ne smrzavaš, niti je prehladno.

Kako to radi?

Matematički. Algoritmi, izrađeni od strane naših tehnologa, izračunavaju najbolji momenat uključivanja i isključivanja izvora toplotne energije tako, da bi ona u izabranom vremenskom razdoblju ili o konkretnom satu, u prostorijama je bila temperatura, koju si postavio. Impulsno, kratkotrajno (par minuta) zagrijavanje održava u sobama uvjete, koje su Tebi potrebne.

Ako se potrebe Tvoga organizma na trenutak promijene, imaš mogućnost uporabe privremenog načina rada natpisivanja temperature. Ručno prilagođavaš postave sustava , prema svojim trenutnim željama, održavajući ih sve dok ne dođe do sljedeće promjene u rasporedu grijanja.

Dakle – zašto upravljanje je udobno?

Zato što za svaku prostoriju možeš kreirati poseban, prilagođen Tebi raspored, koji automatizira rad Tvoga sustava za grijanje (ne moraš o njemu pamtiti niti ga ažurirati) ili -natpisivanjem postavljenog prethodno rasporeda – tako u svakom momentu možeš mijenjati parametre rada Tvoga regulatora temperature.

Online? Offline? Ti biraš

U spoju s internetskom kapijom i aplikacijom Quantum je dio SALUS Smart Home. Model SQ610 u online načinu rada bežično komunicira s ostalim elementima smart sustava (trakama, glavama, utičnicama, relejima). U offline načinu rada (dakle bez aplikacije i dostupa internetu) bežični rad regulatora je mogući sa upravljanjem na drugi način – preko dostupnog u ponudi koordinatora lokalnog načina rada (CO10RF).

Što je bitno, uporaba odličnog SALUS Controls regulatora je moguća i bez suradnje s gore navedenim uređajima. Quantum SQ610 savršeno se pokaže kao samostalni regulator, spojen žično do prijemnika (na primjer do žične upravljačke trake ili izravno do uređaja za grijanje, kao što je kotao). Upravljač konfiguriran na takav način se također može dodati do aplikacije SALUS Smart Home, čime se osigurava bežična komunikacija s drugim elementima sustava.

Za koga?

Prednosti tako suvremenog uređaja cijenit će klijenti, kojima je stalo do savršenog upravljanja grijanjem u svom domu. Međutim ne samo to. Quantum je pravi zalogaj za hotelijere. U našem pametnom uređaju se može postaviti PIN kod i limitiranje postavki, zahvaljujući tome hotelski gosti će moći postavljati temperaturu u sobama, ali samo u granicama, koje određuje vlasnik. Dakle, ako izdaješ sobe na moru ili u planinama, nemoj se brinuti za klijente kojima je stalno hladno i samim tim- velikim računima za struju. Odgovarajući regulator temperature (Quantum) zaustavi neodgovorna ponašanja Tvojih gostiju.

Fleksibilnost i višenamjenski karakter Quantum su takvi, jer vodimo računa o udobnosti i zadovoljstvu korisnika. Kreirajući novi model regulatora temperature, stručnjaci tvrtke SALUS Controls su imali jednu osnovnu pretpostavku: da dobiješ u ruke pravi raritet suvremene automatike zgrada. Kreirati uređaj, koji – ako poželiš – savršeno se prilagodi u tvoj sustav pametnog doma.

Kontakt
Surađuj s nama

KontaktTehnička Podrška


support@salus-controls.eu


VOKEL d.o.o.


Vinjani b.b.
88240 Posušje
Tel.: + 387 39 693-001, 693-002
web: www.vokel.com


LUK d.o.o.


Pijačna 14 C
Sarajevo
Tel.: +387 33 777 800
mail: info@luk.ba
web: www.luk.ba
Salus

Distributer brenda SALUS Controls:
QL CONTROLS d.o.o, K.d.

ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice,
oblast Šleska, PL,
JIB: 638 180 68 25,
Sudski Registar: 0000440955,
ured: +48 32 700 74 53,
servis: +48 32 750 65 05,
fax: +48 32 790 44 85,
Monday - Friday, 8.00-16.00

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio